Europese markten stijgen door sterke winsten na herstel in de VS; SAP 3,5% lager

Europese markten stijgen door sterke winsten na herstel in de VS; SAP 3,5% lager

Het optimistische sentiment in Europa komt na een grote comeback op Wall Street op dinsdag, met aandelen die sterk herstelden van de uitverkoop van maandag.

In Europa kwamen woensdag de inkomsten van Daimler, SAP, Julius Baer en Novartis, terwijl Royal Mail een handelsupdate uitbracht.

Europese aandelen stegen woensdag, toen beleggers de winstcijfers en het positieve momentum in de VS volgden.

 

De pan-Europese Stoxx 600 klom 1% tegen het begin van de middag, waarbij reis- en vrijetijdsaandelen 2,2% bijdroegen aan de voorsprong, aangezien alle sectoren en grote beurzen positief terrein betreden. Aandelen intertrust koers is gestegen.

 

Sentiment

Het optimistische sentiment in Europa komt na een grote comeback op Wall Street op dinsdag, met aandelen die sterk herstelden van de uitverkoop van maandag. De Dow Jones Industrial Average steeg 549,95 punten tot 34.511,99. De S&P 500 steeg 1,52% tot 4.323,06, terwijl de Nasdaq Composite 1,57% steeg tot 14.498,88.

 

Die winsten waren een comeback van de verliezen van maandag, waarbij de Dow met meer dan 700 punten kelderde, veroorzaakt door zorgen over de wereldwijde groei en het economisch herstel naarmate het aantal Covid-gevallen toeneemt.

 

Aandelenkeuzes en beleggingstrends van CNBC Pro

JPMorgan is weer ‘bullish’ en kiest een nieuwe lijst van zijn wereldwijde topaandelen. Deze aandelen die hard zijn geraakt tijdens de uitverkoop, kunnen te maken hebben met een oversold-bounce. De aandelen gaan een volatiele zomer tegemoet. Een diepere terugval kan in het verschiet liggen, zeggen strategen.

 

 

Amerikaanse aandelenfutures klommen woensdag in de vroege premarket-handel, terwijl aandelen in Aziƫ-Pacific ook stegen. De Japanse export steeg in juni met 48,6% in vergelijking met een jaar eerder, blijkt uit cijfers die woensdag zijn vrijgegeven door het ministerie van Financiƫn van het land. Dat was hoger dan een stijging van 46,2% die economen in een opiniepeiling van Reuters hadden verwacht.

 

Inkomsten in focus

In Europa kwamen woensdag de inkomsten van Daimler, SAP, Julius Baer en Novartis, terwijl Royal Mail een handelsupdate uitbracht.

 

SAP-aandelen daalden aan het begin van de middag met 3,5%, ondanks dat de vooruitzichten voor de tweede keer dit jaar werden verhoogd, toen een strategische duw in de richting van cloud computing vruchten begon af te werpen.

 

Zie een sterke pijplijn voor nieuwe cloudklanten in het verschiet, zegt SAP CFO

Aan de onderkant van de Stoxx 600 daalde het Nederlandse chemiebedrijf Corbion 6,1% nadat Barclays het aandeel verlaagde tot ‘onderwogen’. Aan de top van de index steeg de Zweedse fabrikant van outdoor- en transportapparatuur Thule Group met meer dan 16% na een sterk winstrapport over het tweede kwartaal. Kiadis Pharma aandeel koers is gestegen.

 

De Britse moderetailer Next steeg met 7% na het verbreken van de verkoopprognoses voor het tweede kwartaal en het Britse mediabedrijf Future klom met 7,9% na het verhogen van de verwachtingen voor het hele jaar.

 

Daimler hield de vooruitzichten voor de winstmarge ongewijzigd, maar waarschuwde dat het wereldwijde tekort aan halfgeleiders de autoverkoop in 2022 zal blijven deuken. Het aandeel van de Duitse autofabrikant daalde in het begin van de middag met 0,8%.

 

 

 

Mark

Leave a Reply

Your email address will not be published.