Alles over openluchtzwembaden

Alles over openluchtzwembaden

Openluchtbeluchters zijn de afgelopen vijf tot tien jaar enorm populair geworden. Waar oorspronkelijk de meeste zwembadbezitters ze gebruikten, heeft minder dan 20% er tegenwoordig een in hun zwembad. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is simpelweg omdat ze er niet goed uitzien. Terwijl u een openluchtbeluchter boven uw zwembad heeft, ziet u eruit als een vliegtuig, maar in werkelijkheid zien ze er vrij eenvoudig uit en voegen ze geen waarde of plezier toe aan uw zwembad.

Openluchtbeluchters worden meestal gebruikt voor grotere zwembaden waar weinig ruimte is voor decoratieve voorwerpen of landschapsarchitectuur. Deze zwembadluiken bieden een grote veelzijdigheid en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen. Hoewel ze enige flexibiliteit bieden, is er veel variatie beschikbaar en sommige zijn eigenlijk beter dan andere. Hier is een gids om u te helpen beslissen welk zwembadluik het beste is voor uw zwembad:

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de grootte van uw zwembad. Er zijn in principe twee verschillende maten zwembaden – in de grond en boven de grond. Beiden gebruiken een rolluik voor een openluchtzwembad, maar uw keuze hangt af van het beschikbare vloeroppervlak. Als u een groot zwembad heeft, is een in de grond ingebouwd model de beste optie. Als je maar een klein deck hebt, is een bovengronds model prima.

Het tweede dat u moet overwegen, is of u een openluchtmodel of een gesloten model wilt. Beide hebben voor- en nadelen. Met een afgesloten zwembadluik houdt u zwerfdieren zoals honden, katten en eekhoorns buiten. Als u echter jonge kinderen heeft, wilt u dit type sluiter misschien niet, omdat ze per ongeluk naar binnen kunnen gaan terwijl u niet kijkt.

Aan de andere kant laten modellen voor buitenzwembaden meer licht toe in uw zwembad, wat vooral ‘s nachts handig is. Hierdoor heb je ook meer privacy. Sommige modellen hebben meer dan één plafondventilator, terwijl andere eenvoudigweg twee afzonderlijke ventilatoren hebben. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een unit met een ingesloten ventilator, moet u ervoor zorgen dat deze wordt geleverd met verlichting voor gebruik ‘s nachts. Modellen zonder verlichting zullen ‘s nachts niet zo handig zijn.

Als u een zwembadverwarming op zonne-energie wilt installeren, moet u natuurlijk specifieke instructies volgen om de beste installatieprocedure te garanderen. Om uw zwembad te verwarmen heeft u een zwembadafdekking nodig. De zwembadafdekking zorgt er ook voor dat zwemmers niet in het water vallen, vooral als het zwembad onder het vriespunt staat. Het voorkomt ook dat bladeren en vuil het filtersysteem van uw zwembad verstoppen.

Mark

Leave a Reply

Your email address will not be published.